Een beknopte handleiding voor stressvrij reizen – Keepgo

Een beknopte handleiding voor stressvrij reizen

Als we onderweg zijn, gaat de stress niet vanzelf weg - het kan zelfs sterker worden. Buiten je comfortzone zijn, op een onbekende plek, kan een tsunami van druk veroorzaken. Als je gewoon een trein mist, raak je in paniek en verlies je je kalmte, omdat je geen idee hebt of er nog een trein onderweg is, of dat je net je laatste kans hebt gemist om terug te gaan naar je hotel. Gelukkig ben je niet echt de enige met stress die je volgt, en met een paar eenvoudige en beproefde trucs kun je in een mum van tijd weer stressvrij reizen.

Inpakken

Ik ga vrij vaak op reis, op zijn minst een keer per maand. In mijn begindagen van reizen begon ik weken voor de daadwerkelijke reis mijn spullen in te pakken (ik probeerde alles in één kleine bagage te stoppen); vandaag begin ik met het inpakken 1 uur voordat ik naar het vliegveld vertrek. Ik heb een systeem uitgewerkt waarmee ik snel kan bepalen welke spullen ik nodig heb voor elke reis! Als je problemen ondervindt bij het inpakken, doe het dan een keer en probeer de zak een tijdje niet aan te raken, en schakel over naar een andere taak. Als je hoofd helder is, kraak je de zak open en gooi je de helft van de spullen die je erin hebt weg. Het systeem doet wonderen!

Verpakkingsstress

Zie ook: 9 zakenreisbenodigdheden om in te pakken voor uw reis


Wachten in de luchthavenlijnen

Is het niet irritant als je iemand heel traag voor je hebt staan ​​bij de beveiligingslijn van de luchthaven? Zeker als je vliegtuig op het punt staat te vertrekken. Welnu, uw frustratie en woede zullen niets veranderen, maar we kunnen dit nogal vervelende proces zo efficiënt mogelijk maken.

Als ik reis, stop ik alle spullen uit mijn zakken in mijn jas. Ik hoef alleen maar de jas uit te doen en mijn notitieboekje uit de tas te halen, en dat is alles! En terwijl ik wacht op mijn beurt in de rij, doe ik ook mijn riem af - soms kost dit veel tijd, geloof het of niet! Ik stop al mijn elektronica bovenop mijn handbagage en laad mijn laptop op voordat ik naar het vliegveld ga. Stel je eens voor hoe geweldig het leven zou zijn als iedereen maar een minuut of twee in de wachtrij zou kunnen besparen ...

Gemiste vlucht 

Omgaan met vertragingen en annuleringen

Hoewel de meeste transportmethoden in Europa redelijk betrouwbaar zijn, is het niet duidelijk of ze echt op tijd zullen zijn. Plan altijd wat extra tijd. En probeer in het geval van een vluchtannulering te ontspannen en te genieten. Vlucht vertraagd? Zoek iets dat u kunt doen totdat het wachten voorbij is. Ik weet zeker dat je veel dingen hebt waar je nooit aan toe komt. Nou, nu heb je het!
Elke keer dat ik vluchtannuleringen of vertragingen ervaar, richt ik mijn aandacht gewoon op een andere taak. De sleutel tot het vermijden van stress: wees erop voorbereid. Lees een online boek of stream uw favoriete film of Skype met uw vrouw. We leven in het tijdperk van toegang tot de Internet binnen handbereik​. Zorg ervoor dat koop wereld prepaid simkaart of een Wifi hotspot voor uw reis en u zult zich nooit meer vervelen. Oh ja, het is ook een geweldige manier om op de hoogte te blijven van je vluchtschema.

In sommige gevallen kan het nemen van vluchten vroeg op de dag en het vermijden van de "belangrijkste" reisuren de wachttijd aanzienlijk verkorten. Ik weet het, niemand wil om 6.00 uur vliegen, maar het kan je helpen om veel gedoe en stress te vermijden.

Badkamers, voedsel en water

We hebben allemaal dit fenomeen moeten doormaken: je zit ergens op een goedkope vlucht en bent van plan wat geld te besparen, maar om een ​​onverklaarbare reden geef je uiteindelijk een fortuin uit voordat je in het vliegtuig stapt ... Zo gaat het gebeurt: koffie en wat snacks op de luchthaven (terwijl je wacht), misschien een fles water na het inchecken. Bovendien moet je in sommige gevallen ook betalen om het toilet te gebruiken. Is het niet volkomen belachelijk dat het je lukt om $ 50 uit te geven voordat je zelfs maar in het vliegtuig stapt?
Dat was ik heel lang, maar tegenwoordig zorg ik voor een goede maaltijd thuis, of bij een lokaal restaurant, en drink ik ook veel water voordat ik naar het vliegveld rij. Ze zeggen dat het goed is om gehydrateerd te blijven als je op reis bent, dus dat is een dubbele dood.


Onbeleefde mensen

Reizen is een oceaan van stress voor iedereen: andere reizigers, maar ook het luchthavenpersoneel en de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. En alles wat nodig is om de wereldwijde irritatiebom te laten afgaan, is één onbeschoft persoon.
Als iemand onbeleefd tegen je is, probeer dan zo aangenaam en beleefd mogelijk te zijn en laat je frustraties niet op het personeel van de luchtvaartmaatschappij uit. Begrijp alsjeblieft: het is niet hun schuld dat de vlucht vertraagd of geannuleerd was - ze kunnen er niet veel aan doen. Verplaats jezelf in hun schoenen - zou je graag geschreeuwd willen worden als je niet de schuldige bent? Wees vriendelijk, dan krijg je sympathie en misschien zelfs een goed advies. Het personeel is er om hun werk te doen - probeer de dag niet te verpesten. Ze hebben veel meer stress dan jij, en ze willen je nog steeds helpen. Dus wees vriendelijk tegen ze en tover een glimlach op je gezicht!

Verloren bagage

Uw bezittingen kwijtraken is nooit leuk, vooral niet als u op zakenreis bent en er representatief uit moet zien of naar een plek met een ander klimaat waar u gewoon niet kunt overleven zonder uw linnen hemden en Bermuda's. Misschien zul je achteraf heel veel lachen, maar niet als je smelt in de zon of je vergadering verprutst.
Een manier om op zo'n ongeluk voorbereid te zijn, is door alle essentiële spullen in een handbagage te doen (inclusief schone kleren, wat basisbenodigdheden en Rx-medicijnen). Zorg ervoor dat u efficiënt en effectief verpakt en vergeet de limiet op de vloeistoffen niet - maximaal 3 ons.

Verloren bagage

Vervoer

In veel landen is het nog steeds gebruikelijk om toeristen te veel in rekening te brengen en het is zelfs nog gebruikelijker om veel omwegen te nemen om een ​​passagier af te zetten. Rome is bijvoorbeeld berucht om die houding ten opzichte van buitenlanders. Het is erg handig om de snelste routebeschrijving op Google Maps te bekijken voordat u in een taxi springt. Als alternatief kun je een fysieke kaart van de stad krijgen en de chauffeur de exacte route laten zien die je hem wilt laten volgen (maar wie heeft er papier nodig als je 24/7 toegang hebt tot internet).

Als u precies wilt weten hoeveel uw rit gaat kosten, probeer dan de Taxi-Calculator-app die beschikbaar is voor Android-gebruikers. Het is beschikbaar in meer dan 20 landen, waaronder de belangrijkste bestemmingen in Europa, Azië, Australië en Amerika.

Verdwalen

Heb je er geen hekel aan om verdwaald te raken in het buitenland? Welnu, er zijn veel manieren om ernaar te kijken, soms geeft verdwalen je een geweldige kans om alle "geheime hoekjes" van de stad waarin je reist te leren kennen, die je normaal niet zou bezoeken. Tegelijkertijd zorg ik er altijd voor dat ik Google Maps op mijn telefoon heb, zodat ik altijd mijn weg vind. Tegenwoordig kun je gps-navigatie op je telefoon krijgen, dus er is niets dat goede oude mobiele wifi niet kan oplossen. Veel steden hebben tegenwoordig UBER, waar u online een taxi kunt bestellen, rechtstreeks naar uw locatie.

Multi City Trips

Heb je ooit een multi city trip moeten plannen? Het is eigenlijk niet zo ongebruikelijk om in een paar dagen meerdere steden te bezoeken, vooral in Europa. Je brengt een dag door in Barcelona, ​​een andere dag in Parijs, en dan Amsterdam, de dag erna. Geen probleem en in de tussentijd wil je toch zoveel mogelijk sightseeing doen? Ik ben de tel al kwijt hoe vaak ik met dat dilemma te maken heb gehad - maar dat doe ik niet meer. Aan het einde van de reis kon ik eerlijk gezegd niet zeggen wat ik had gezien, en ik had niet echt het gevoel dat ik echt van mijn reis genoot. Begrijp me niet verkeerd - fysiek heb ik al die steden bezocht, maar in mijn hoofd was ik altijd bezig met het plannen van de volgende stap van mijn reisschema. Door de jaren heen heeft het leven me een heel belangrijke les geleerd: minder is echt meer, en ik (net als iedereen) zal zoveel gelukkiger zijn met één geweldige reiservaring, vergeleken met drie lastige en inspannende herinneringen. Je kunt altijd tijd vinden en nog een reis plannen, en de volgende grote stad volledig ervaren, en dan nog een! Ik ben een grote fan van de langzame reisfilosofie en ben er diep van overtuigd dat dit de enige manier is om de beste ervaring op te doen, meer te weten te komen over de plek die je bezoekt en mooie herinneringen terug te halen.

Read Next